Ο ψεκασμός με τα ειδικά drones μπορεί να έχει εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα, Τα εξειδικευμένα UAVs είναι εξοπλισμένα με ψεκαστήρες, αλλά και με διάφορα είδη τεχνολογίας, όπως υπερήχες συσκευές και λέιζερ, με αποτέλεσμα να μπορούν να μετρήσουν την απόσταση με εξαιρετική ακρίβεια.

Το αποτέλεσμα είναι μια μαζική μείωση του συνολικού ψεκασμού και ένα πολύ χαμηλότερο χημικό επίπεδο που φθάνει στα υπόγεια ύδατα. Και, φυσικά, τα drones μπορούν να ολοκληρώσουν μια εργασία ψεκασμού περίπου πέντε φορές γρηγορότερα από τις παλαιότερες μεθόδους ψεκασμού.

 

Η χρήση των DRONES (UAV/UAS) / Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), ήρθε να θέσει νέες βάσεις αυξάνοντας σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια του ελέγχου, μειώνοντας δραματικά το κόστος και τον κίνδυνο ατυχήματος κατά την διάρκεια της επιθεώρησης, αφού δεν εμπλέκεται άμεσα ο ανθρώπινος παράγοντας.

Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση κατάλλλου εξοπλισμού που φέρουν όπως RGB, υπέρυθρες (IR) και θερμικές (Thermal) κάμερες με δυνατότητα ραδιομέτρησης (Radiometric), προσφέροντας υπηρεσίες εναέριας επιθεώρησης στα πλαίσια συντήρησης και ελέγχου Φωτοβολταϊκών Πάρκων (Solar Park), Αιολικών Πάρκων (Ανεμογεννήτριες), του Εναέριου Δικτύου και Yποσταθμών (Υ/Σ) του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.